O stadionu NK Maksimir

Oboj, dom Nogometnog kluba “Maksimir”, nalazi se na križanju ulica Oboj i Prilesje. Izmjere igrališta su 100×64 m. Kapacitet stadiona iznosi 500 sjedećih mjesta. Klub prije 2. svjetskog rata nije imao vlastito igralište. Početnih godina trenirao je na raznim igralištima, a prije i tijekom rata redovno na HAŠK-ovom igralištu za treniranje u Bukovačkoj cesti.

Sve službene utakmice prije Drugog svjetskog rata su se igrale na jedina 4 stadiona u Zagrebu: “Koturačka cesta” (od Građanskog), “Maksimir” (od HAŠK-a), “Tratinska cesta” (od Concordije) i “Miramarska cesta” (od Viktorije i Željezničara), kojima se u drugoj polovici 1930-ih pridružilo i igralište Šparte koje se nalazilo kod današnjeg Doma sportova. Prvom polovicom 1950-ih  Maksimir igra uglavnom na pomoćnom igralištu stadiona Maksimir (današnji “Hitrec-Kacian”), a od 1956. godine, s povremenim prekidima, igra na Oboju.

Najveća gledanost:

9.5.1982.Maksimir – Tekstilac 1000 gledatelja.

Radi se o podatku o broju gledatelja iz Sportskih novosti. Riječ je o utakmici Međuopćinske lige u kojoj su se Maksimir i Tekstilac borili za prvo mjesto, a osim toga Tekstilac je Maksimiru prvi susjed i najveći suparnik.