NOGOMETNI KLUB
MAKSIMIR
FOOTBALL CLUB
POČETNA STRANICA
KLUB
TEMPERATURA U MAKSIMIRU:
OSNOVNI PODATCI

STADION
POVIJEST
PROŠLE SEZONE
OMJERI S KLUBOVIMA
NAVIJAČI
VETERANI
VIJESTI
SENIORI
POPIS IGRAČA
BROJIDBA
UTAKMICE/POSLJEDCI
TABLICA
3.HNL ZAPAD
POKAL ZNS-a
PODMLADAK
JUNIORI
KADETI
STARIJI PIONIRI
MLAĐI PIONIRI
LIMAČI A
LIMAČI C
ZAGIĆI A1
ZAGIĆI A2
OSTALO
HŠK MAKSIMIR
ČETVRT MAKSIMIR
CRO NOGOMET
KNJIGA GOSTIJU
POVEZNICE
CONTACT

 

 

20. srpnja 2016.

Pripreme seniora Maksimira za novu sezonu počele su u ponedjeljak

Prije dva dana, u ponedjeljak 18. srpnja, počele su pripreme seniora Maksimira za sezonu 2016./17. Okupljenim igračima se ispred klupskih prostorija na Oboju najprije kratko obratio športski direktor Dinko Vulelija objasnivši planove o konačnom povratku na Oboj, te izrazio želju da se ostvari bolji rezultat nego prošle sezone u kojoj je Maksimir završio na 8. mjestu. Nakon toga se igračima obratio trener Rajko Vidović i rekao da će se treninzi održavati dva puta dnevno na igralištu Nura u Borovju, a zatim ih je zajedno s pomoćnim trenerom Ivanom Nimcem odveo na trčanje u park.

Na prvo okupljanje došlo je 25 igrača, tj. 12 starih i 13 novih.
Od starih igrača to su: vratar Antonio Grlj, obrambeni Mate Jakelić, Ivan Šandor i Borna Valković, vezni Mario Ć
ibarić, Šimun Horvat, Jurica Kovačić i Stjepan Krznar, te napadači Franjo Božić, Filip Hodak, Luka Nakić i Tomislav Primorac.
Novi igrači su: vratar Kristian Vasilev (Yantra Gabrovo, Bugarska),
obrambeni Ivan Čečura (Sesvete), Mario Gaši (Dubrava), Marko Kovačević (Studentski grad), Dominik Miljanović (Prigorje Markuševec) i Marin Tabaković (Trnje), vezni Ivo Bastić (Ivanja Reka), Marko Ivančić (HAŠK), Hrvoje Kuninec (Rugvica) i Valentino Pintarić (Croatia Grabrovnica), te napadači Ivan Dodić (HAŠK), Edi Hrle (Sesvete) i Tomislav Trbuljak (Trnje)
Prva pripremna utakmica je na rasporedu u srijedu 27.07. protiv drugoligaša Sesveta.

Kao što je već pisano u prošloj vijesti, nakon dvije godine se konačno očekuje završetak postavljanja umjetne trave na igralištu i povratak Maksimira na Oboj. U tijeku je ovjera dokumentacije i potrebnih dozvola za nastavak radova za koje će novčana sredstva osigurati Gradska četvrt Maksimir. Nakon dobivanja dozvola procjenjuje se da će radovi trajati 1 mjesec (postavljanje trave) ili više od 2 mjeseca (ako će se, uz postavljanje trave, ukloniti sadašnja 4 stupa s reflektorima i postaviti 6 novih stupova). U svakom slučaju, izgleda da napokon možemo s velikom sigurnošću reći da će teren s umjetnom travom biti završen tijekom ove jeseni.
Osim toga, prije nekoliko mjeseci je započelo uređenje klupskih prostorija i svlačiona. U hodniku koji vodi prema svlačionama su postavljene nove pločice, okrečeni su zidovi te je uklonjen muški WC koji se nalazio u tom hodniku. Na katu gdje se nalaze klupske prostorije se takoer uređuju sve prostorije, te se betonira vanjski prostor oko prostorija.
Budući da veličina svlačiona ne zadovoljava propise, u planu je čišćenje prostora zapadno od kafića. Tamo će biti postavljena dva kontejnera u kojima će se nalaziti svlačione za utakmice seniora, te ulaz igrača na teren više neće biti između kafića i restauranta gdje se sada nalazi, nego u sjeverozapadnom kutu igrališta.