NOGOMETNI KLUB
MAKSIMIR
FOOTBALL CLUB
POČETNA STRANICA
KLUB
TEMPERATURA U MAKSIMIRU:
OSNOVNI PODATCI

STADION
POVIJEST
PROŠLE SEZONE
OMJERI S KLUBOVIMA
NAVIJAČI
VETERANI
VIJESTI
SENIORI
POPIS IGRAČA
BROJIDBA
UTAKMICE/POSLJEDCI
TABLICA
3.HNL ZAPAD
POKAL ZNS-a
PODMLADAK
JUNIORI
KADETI
STARIJI PIONIRI
MLAĐI PIONIRI
LIMAČI A
LIMAČI C
ZAGIĆI A1
ZAGIĆI A2
OSTALO
HŠK MAKSIMIR
ČETVRT MAKSIMIR
CRO NOGOMET
KNJIGA GOSTIJU
POVEZNICE
CONTACT

 

 

6. listopada 2017.

Nakon više od 3 godine Maksimir u subotu 7.10.2017. igra službenu utakmicu na Oboju

Poslije višegodišnjeg iščekivanja završetka radova na postavljanju umjetne trave na Oboju, konačno je došao dan kad ćemo ponovo vidjeti službenu utakmicu seniora na Oboju! Sutra, 7.10.2017. u goste dolazi Vrapče u sklopu 9. kola 3. HNL zapad.

Posljednja službena utakmica na Oboju odigrana je 25.5.2014. protiv Bistre i ostat će zabilježena u povijesti kluba zbog dva važna događaja. Pobjedom u toj utakmici osiguran je naslov prvaka 3. HNL zapad što je vjerojatno najveći uspjeh u povijesti kluba (iako se zbog financijskih uvjeta odustalo od ulaska u 2. HNL), te je ujedno bila posljednja utakmica odigrana na prirodnoj travi na Oboju.

Nakon završetka sezone 2013./14. odlučeno je da će se na Oboju postaviti umjetna trava još u vrijeme dok je predsjednik bio Željko Pakasin. Najave su tada izgledale idilično, od predviđanja da će umjetna trava biti postavljena u roku od nekoliko mjeseci do izgradnje tribina i ostalih pratećih sadržaja.
Radovi su započeli 11.8.2014. skidanjem prvog sloja trave.

x

x

Ubrzo nakon toga radovi su stali te poslije započinjali i prekidali se nekoliko puta zbog raznih problema, a Maksimir je domaće utakmice u tom razdoblju od gotovo tri i pol sezone igrao na raznim stadionima - u Trnju, Sesvetama i Sigetu.

Radovi na postavljanju umjetne trave su napokon završeni u svibnju 2017. te je gradonačelnik Milan Bandić 22.5.2017. službeno otvorio igralište.

x

Nakon što je postavljena umjetna trava bilo je potrebno urediti svlačione i ostali popratni sadržaj, te je HNS prije nekoliko dana dao odobrenje da se prvenstvene utakmice seniora mogu igrati na Oboju, dok su mlađe kategorije počele igrati svoje domaće utakmice početkom rujna.

Poslije svega je najvažnije da se Maksimir vratio na svoj Oboj te da klub ima umjetnu travu koja je vrlo bitna zbog nedostatka prostora i pomoćnog igrališta.
Zato pozivamo sve navijače Maksimira da dođu sutra na Oboj proslaviti povratak našeg kluba u svoj dom i da to bude početak jednog novog uspješnog razdoblja za NK Maksimir.