Škola nogometa NK Maksimir organizirala 4.Međunarodni nogometni turnir “Maksimir 2019.”

Na stadionu Oboj od 15. do 16.06. održavao se 4.Međunarodni nogometni turnir “Maksimir 2019.” u organizaciji škole nogometa NK Maksimir.

Na turniru je nastupilo 12 momčadi iz Hrvatske iz inozemstva. Redom to su bili: NK Maksimir, GNK Dinamo OŠ, NK Dubrava Tim Kabel, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Kustošija, NK Krka Novo Mesto, ŠRD Kozjak, FC Abano Calcio, OFK Sport Team Banja Luka, NK Olimpija Osijek, NK Inter-Zaprešić i Akademija Šimić.

Momčadi su bile raspodijeljene u 3 grupe po 4 ekipe. U knockout fazu su prolazile 2 prvoplasirane i 2 najbolje treće ekipe. Tako se prvi dan odigralo 18 utakmica, a drugi dan 8. U knockout fazu prošle su ekipe: NK Maksimir,NK Krka Novo Mesto, NK Kustošija, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Inter-Zaprešić, ŠRD Kozjak, FC Abano Calcio i OFK Sport Team.

 

Knockout faza

Četvrtfinalni parovi bilu su:

  • NK Maksimir i NK Krka Novo Mesto
  • NK Kustošija i NK Hrvatski Dragovoljac
  • FC Abano Calcio i NK Inter-Zaprešić
  • OFK Sport Team i ŠRD Kozjak

Sve utakmice četvrtfinala bile su zanimljive za gledatelje, a najboljima su se pokazale ekipe: NK Krka Novo Mesto, NK Hrvatski Dragovoljac, FC Abano Calcio i OFK Sport Team te su plasirale u polufinale.

U polufinalu su se susrele ekipe:

  • FC Abano Calcio i OFK Sport Team
  • NK Hrvatski Dragovoljac i Krka Novo Mesto

Na iznenađenje svih ekipa Abano Calcio je pobijedila favoriziranu ekipu Sport Team-a te se plasirala u finale. Druga polufinalna utakmica je također donijela zanimljiv ogled između Hrvatskog Dragovoljca i Krka iz Novog Mesta. Ove dvije ekipe su se susrele i u grupnoj fazi gdje je ekipa Hrvatskog Dragovoljca pobijedila sa 7:0 dok je u finalu to bila puno tvrđa utakmica gdje je ekipa Dragovoljca pobijedila 1:0.

U utakmici za 3.mjesto susrele su se ekipe Krka iz Novog Mesta i Sport Team-a, pobjedu je zasluženo odnijela ekipa OFK Sport Team.

Finalna utakmica je bila prava poslastica za kraj ovako lijepog vikenda. Igrači obiju momčadi su izlazili na teren iz tunela dok je svirala himna Lige prvaka, baš kao pravi profesionalci. Roditelji su glasno navijali,a bila je tu i pokoja baklja.

Pobjedu je potpuno zasluženo odnijela ekipa Hrvatskog Dragovoljca koja je kroz cijeli turnir pokazala najbolji nogomet. Dečki iz Abana su se pošteno borili do kraja ali su na kraju morali stisnuti ruku boljem.

Sve pojedinačne nagrade su uzeli dečki iz Hrvatskog Dragovoljca i to potpuno zasluženo. Najbolji vratar bio je: Paškal Jerković. Najbolji strijelac,a ujedno i najbolji igrač bio je: Karlo Zulfić.

Ovim putem škola nogometa NK Maksimir se želi zahvaliti svim sudionicima na sudjelovanju,fer i korektnom ponašanju te želimo čestitati momčadi NK Hrvatski Dragovoljac na zasluženom 1.mjestu.

Bilo je tu lijepih poteza, akcija, suza, plača, fair-play ponašanja ali najbitnije je da su se svi dečki dobro zabavili i da im je turnir u Maksimiru ostao u lijepom sjećanju.

Nadamo se da smo ispunili Vaša očekivanja! Do sljedeće godine.

#samojejedanmaksimir