O stadionu NK Maksimir

Oboj, dom Nogometnog kluba “Maksimir”, nalazi se na križanju ulica Oboj i Prilesje. Izmjere igrališta su 100×64 m. Kapacitet stadiona iznosi 500 sjedećih mjesta. Klub prije 2. svjetskog rata nije imao vlastito igralište. Početnih godina trenirao je na raznim igralištima, a prije i tijekom rata redovno na HAŠK-ovom igralištu za treniranje u Bukovačkoj cesti.

Sve službene utakmice prije Drugog svjetskog rata su se igrale na jedina 4 stadiona u Zagrebu: “Koturačka cesta” (od Građanskog), “Maksimir” (od HAŠK-a), “Tratinska cesta” (od Concordije) i “Miramarska cesta” (od Viktorije i Željezničara), kojima se u drugoj polovici 1930-ih pridružilo i igralište Šparte koje se nalazilo kod današnjeg Doma sportova. Prvom polovicom 1950-ih  Maksimir igra uglavnom na pomoćnom igralištu stadiona Maksimir (današnji “Hitrec-Kacian”), a od 1956. godine, s povremenim prekidima, igra na Oboju.

Najveća gledanost:

9.5.1982.Maksimir – Tekstilac 1000 gledatelja.

Radi se o podatku o broju gledatelja iz Sportskih novosti. Riječ je o utakmici Međuopćinske lige u kojoj su se Maksimir i Tekstilac borili za prvo mjesto, a osim toga Tekstilac je Maksimiru prvi susjed i najveći suparnik.

Teren od umjetne trave

Stadion je tijekom godina obnavljan i renoviran. Zadnja velika investicija koja je realizirana je izgradnja potpuno novog terena od umjetne trave najnovije generacije. Umjetna trava koja je postavljena zadovoljava sve FIFA certifikate.

Teren svakodnevno koriste polaznici škole nogometa te prva ekipa koja se natječe u 3.HNL Zapad.

nk-maksimir

*Teren nogometnog kluba Maksimir