Edukacija trenera

I ove natjecateljske godine škola nogometa NK Maksimir nastavlja sa svojim projektom edukacije trenera. U nastavku možete vidjeti nešto više o tome.

Nogomet vs škola nogometa NK Maksimir

Nogomet je sport koji se konstantno razvija, a stručno usavršavanje trenera je upravo zbog toga proces koji nikada ne završava. Svjesna novih trendova škola nogometa Maksimir organizirala je još jedan program edukacije trenera kako bi obogatili znanja našeg stručnog kadra te kako bi još kvalitetnije pridonijeli razvoju naših igrača.

Nogomet vs kondicija

Ovog puta fokus je bio na kondicijskoj pripremi nogometaša. Tema predavanja bila je „Trenažni sadržaji za razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i njihova integracija u nogometni trening“. Gost predavač bio je Vito Tadić, nekadašnji koordinator za kondicijsku pripremu NK Maksimir koji trenutno radi kao kondicijski trener u GNK Dinamo. Za demonstratore oglednog treninga odabrani stariji pioniri koji su savršeno ispunili sve zadatke. Napomenimo kako je svoj obol edukaciji dao i naš kondicijski trener Jurica. Predavanje je bilo podijeljeno na praktični i teoretski dio.

Dva dijela predavanja

U prvom dijelu treneri su se upoznali sa preventivnim sadržajima te vježbama i metodama unaprijeđenja brzine(brzina reakcije, frekvencija koraka, akceleracija) i agilnosti. Raspravljalo se i o principima treninga izdržljivosti s obzirom na dob ciljane skupine. U drugom dijelu predavač je odgovarao na brojna pitanja trenera vezanih uz periodizaciju, regeneraciju, trening snage i sl. S obzirom na opsežnost teme ovo zasigurno nije posljednji put da organiziramo ekukaciju o kondicijskoj pripremi. Zahvaljujemo gostu na poučnom i zanimljivom predavanju, a mi se veselimo što ćemo već na idućem treningu imati priliku iskoristiti stečena znanja.

Nastavak edukacija

Naš program edukacije trenera naravno nastavljamo u narednim mjesecima o čemu ćemo vas obaviještavati na našoj web stranici i društvenim mrežama.

U slučaju da i ti želiš trenirati u klubu kao što je NK Maksimir, gdje se treneri neprestano educiraju slobodno nazovi našeg Voditelja škole nogometa Zorana Santrača na broj: 098/642-508.

#samojejedanmaksimir

skola-nogometa

skola-nogometa

skola-nogometa

Škola nogometa NK Maksimir-edukacija trenera